Stiefmoeder-coaching

Sinds een aantal jaren ben ik zelf stiefmoeder en inmiddels zelf ook moeder. Ik heb ervaren dat de rol als stiefmoeder er niet zomaar een is, en ik kan met zekerheid zeggen dat het de moeilijkste taak is die ik ooit in mijn leven heb volbracht. Ik ben mijzelf de laatste jaren kwijtgeraakt in deze rol, door alle obstakels waarmee ik te maken heb gekregen. Veel weerstand van alle kanten, proberen mijn eigen plekje te vinden binnen het gezin, constant proberen geaccepteerd te worden door de kinderen en vooral leuk gevonden te worden, mijn eigen kinderwens, het opvoeden van kinderen die niet van jezelf zijn, ruzies over “zijn” kinderen, de ex-vrouw. Ik heb mijzelf hierdoor compleet weggecijferd en was alleen nog maar bezig met overleven. Gelukkig heb ik mijzelf weer teruggevonden en heb ik een manier gevonden om in harmonie met elkaar te leven, op een manier die mij gelukkig maakt. Ik ben mij de laatste jaren steeds meer gaan verdiepen in het stiefouderschap, de problemen die daarbij komen kijken. Ik heb mij vooral bezig gehouden met de vraag: ‘hoe zorg je ervoor dat je jezelf niet vergeet en wegcijfert in zo’n situatie?’ Met andere woorden: hoe word je een gelukkige stiefmoeder? Ik ben ervan overtuigd dat je als stiefmoedercoach echt zelf stiefmoeder moet zijn om een ander te kunnen helpen. Ik kan je verzekeren dat ik je begrijp, ik sta aan jouw kant en ik zal er alles aan doen om jou te helpen. Dus: lieve stiefmoeder, neem contact met mij op want je hoeft het niet alleen te doen.

Werkwijze:

Nadat je het contactformulier hebt ingevuld (dit vind je onder het kopje ‘Contact’) zal ik binnen 1 werkdag contact met je opnemen. Hierna volgt een kennismakingsgesprek van ongeveer 1 uur. Hier zijn geen kosten aan verbonden. We kunnen dit gesprek eventueel telefonisch doen. Tijdens dit eerste gesprek kun je zelf ervaren of er een ‘klik’ is en of je je veilig voelt bij mij.

Als je na deze eerste kennismaking een goed gevoel hebt en besluit verder te gaan met mij, volgt er een intakegesprek. In dit gesprek zullen we dieper ingaan op de situatie en zal ik de hulpvraag bepalen. We zullen de hulpvraag omzetten in een voor jou haalbaar doel en samen bepalen hoeveel sessies hiervoor nodig zijn.