Mijn naam is Elise de Kok en vanuit mijn praktijk in Arnhem noord werk ik als coach voor kinderen, jongeren en ouders. Zelf ben ik moeder van 2 tienerdochters.

Al meer dan 25 jaar werk ik met kinderen.  Vanuit werken met kinderen op buurtcentra en het geven van sportlessen aan kinderen en jongeren ben ik een pedagogische studie gaan volgen. Jarenlang heb ik in het basis en in het speciaal onderwijs gewerkt waarin mijn hart altijd uitging naar het sociaal emotionele welzijn van kinderen. Ik bekommerde me om kinderen met faalangst, stoornissen zoals ADHD of autisme, kinderen die gepest werden of buiten de groep vielen en mijn taak was om deze kinderen weer op te laten bloeien. Daarnaast heb ik 11 jaar lang een dansschool voor kinderen gehad waar ook mijn specialisatie lag op het pedagogische vlak. “Hoe krijg ik een kind over de drempel en overwint het zijn/haar faalangst?”, “Hoe laat ik een kind weer voelen door te bewegen en los te komen van alle gedachten in zijn/haar hoofd?”. 

Begin 2020 heb ik mijn studie tot kindercoach afgerond en ben ik mijn eigen praktijk begonnen. Met mijn ervaring heb ik geleerd om uit te gaan van de kracht van het kind. Ieder kind is uniek met zijn eigen persoonlijkheid, karakter en talenten. Ieder kind behoeft dan ook een eigen aanpak. Ik werk, afhankelijk van de leeftijd van het kind, in spel en/of gespreksvorm. Soms kies ik ervoor om de buitenlucht in te gaan omdat een kind zich daar letterlijk vrijer voelt om zich te uiten.

Het gezin staat bij mij centraal en ik zal er alles aan doen om de weg vrij te maken van zorgen en problemen. Zo komt de focus weer op de ontwikkeling van het kind en het welzijn van het hele gezin te liggen. Een harmonieuze en zo stabiel mogelijke gezinssituatie creƫren waarin iedereen zijn plekje heeft en zich gelukkig voelt; dat is mijn doel.