Oudercoaching

Ouder worden, groeien, jezelf ontwikkelen, het is een natuurlijk proces. Dat dit proces niet altijd vanzelf gaat zal vrijwel iedere volwassene kunnen beamen.  Soms echter ervaar je zoveel obstakels die je belemmeren om jezelf te ontwikkelen en misschien heb je wel het gevoel dat je geen stap verder komt in je leven. Gevoelens van somberheid, leegte, verdriet, boosheid of angst die langer dan 3 maanden voortduren wijzen op een onderliggende oorzaak die aangepakt moet worden.

Op de vraag hoe je je voelt en waarom je je zo voelt is vaak moeilijk een antwoord te formuleren, simpelweg omdat je het niet weet. Vaak heeft het te maken met vervelende ervaringen die je in je leven hebt opgedaan. Dit soort ervaringen brengen emoties met zich mee en als deze emoties te heftig zijn dan kiest ons systeem ervoor om ze weg te stoppen. Wat je niet ziet is er ook niet, of toch wel? Weggestopte emoties willen van zich laten horen, ze willen gehoord en gezien worden dus blijven ze je lastig vallen totdat jij er klaar voor bent om ze aan te gaan. Om je emoties niet toe te laten zijn we heel vindingrijk geworden. We zijn dol op verslavingen zoals alcohol, roken, kopen, overmatig sporten, gokken, gamen etc. Deze verslavingen verdoven ons op het moment dat we ze toelaten. Uiteindelijk worden ze je veiligheid en wil je ze niet meer loslaten. Pas als je bereid bent om je emoties te voelen zal je in staat zijn om je verslavingen los te laten. 

Sommige mensen slaan door in hun controle dwang, controle is ook veiligheid. Als deze controles extreme vormen aannemen maken ze je angstig en gespannen. Je durft niet meer vol in het leven te staan. Je belemmert jezelf om te genieten en te vertrouwen dat alles wel goed zal komen.

Herken jij jezelf hierin? Ik wil je graag helpen om weer in contact te komen met je gevoel.

 

Werkwijze:

Nadat je het contactformulier hebt ingevuld (dit vind je onder het kopje contact) zal ik binnen 1 werkdag contact opnemen. Hierna volgt een kennismakingsgesprek van ongeveer 1 uur. Hier zijn geen kosten aan verbonden. We kunnen dit gesprek eventueel telefonisch doen. Bij dit eerste gesprek kun je zelf ervaren of er een ‘klik’ is en of je je veilig genoeg voelt bij mij om je verhaal te doen.

Als je na deze eerste kennismaking een goed gevoel hebt zullen we een intakegesprek afspreken. In dit gesprek zullen we dieper ingaan op je situatie/probleem en zal ik de hulpvraag bepalen. We zullen de hulpvraag omzetten in een voor jou haalbaar doel en samen bepalen hoeveel sessies hiervoor nodig zijn.

 

Tabula rasa ( het onbeschreven blad)