Kindercoaching

Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen unieke manier. praten over gevoelens is lastig voor kinderen.  Meestal weten kinderen zelf ook niet wat er nu precies aan de hand is en waarom ze zich op een bepaalde manier gedragen.

Als ouder of leerkracht merk je wel dat er iets niet helemaal in orde is. En dat is lastig, want je wilt het beste voor je kind. Er kunnen talloze oorzaken zijn waarom een kind zich anders gedraagt en niet zo lekker in zijn/haar vel zit. De kern van het probleem zit echter meestal niet in het kind en kan verholpen worden door de juiste voorwaarden te scheppen zowel thuis als op school zelf. Daarnaast kan het kind leren hoe het zijn of haar behoeften kenbaar kan maken, alleen dat kan al een groot verschil maken.

Werkwijze:

Nadat je het contactformulier hebt ingevuld (dit vind je onder het kopje ‘Contact’) zal ik binnen 1 werkdag contact opnemen. Hierna volgt een kennismakingsgesprek met één of beide ouders. Hier zijn geen kosten aan verbonden. We kunnen dit gesprek eventueel telefonisch doen.

In dit eerste gesprek kun je zelf ervaren of er een ‘klik’ is en beoordelen of jouw kind zich veilig zal voelen bij mij. Als uit deze eerste kennismaking blijkt dat ik iets voor jou en je kind kan betekenen maken we een afspraak voor een intakegesprek. Dit gesprek doen we met (één van) de ouders en het kind samen. In dit gesprek hoor ik dan graag wat er precies speelt zodat ik de hulpvraag kan bepalen.

Op basis van de hulpvraag spreken we dan een traject af van een aantal sessies (meestal 4). Na dit afgesproken traject volgt er dan weer contact met één of beide ouders en zullen we samen bepalen of er nog nieuwe sessies nodig zijn.