Kindercoaching

Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen unieke manier. Ze hebben het niet altijd makkelijk en kunnen of durven daar vaak niet over te praten. Soms uit schaamte, maar soms ook omdat ze zelf ook niet weten wat er nu precies aan de hand is.

Als ouder merk je meestal wel dat er iets niet helemaal in orde is. En dat is lastig, want je wilt het beste voor je kind en het liefst dat ze altijd vrolijk en gelukkig zijn. Helaas is de werkelijkheid soms anders en voelt je kind zich niet altijd even fijn en gelukkig. Er kunnen talloze oorzaken zijn waarom een kind zich anders gedraagt en niet zo lekker in zijn/haar vel zit. De kern van het probleem zit echter meestal in het kind zelf en heeft te maken met hoe het in het leven staat en omgaat met problemen en moeilijkheden.

Werkwijze:

Nadat je het contactformulier hebt ingevuld (dit vind je onder het kopje ‘Contact’) zal ik binnen 1 werkdag contact opnemen. Hierna volgt een kennismakingsgesprek van ongeveer 1 uur met één of beide ouders. Hier zijn geen kosten aan verbonden. We kunnen dit gesprek eventueel telefonisch doen.

In dit eerste gesprek kun je zelf ervaren of er een ‘klik’ is en beoordelen of jouw kind zich veilig zal voelen bij mij. Als uit deze eerste kennismaking blijkt dat ik iets voor jou en je kind kan betekenen maken we een afspraak voor een intakegesprek. Dit gesprek doen we met (één van) de ouders en het kind samen. In dit gesprek hoor ik dan graag wat er precies speelt zodat ik de hulpvraag kan bepalen.

Op basis van de hulpvraag spreken we dan een traject af van een aantal sessies (meestal 4). Na dit afgesproken traject volgt er dan weer contact met één of beide ouders en zullen we samen bepalen of er nog nieuwe sessies nodig zijn.