Jongerencoaching

Je bent jong het leven lacht je toe, je maakt je eigen keuzes en je hebt zin om je vleugels uit te slaan en de wereld te ontdekken. Dit is helaas niet voor iedereen de realiteit; sommige jongeren hebben moeite met alle veranderingen. De overstap van de basisschool naar de middelbare school, een plekje veroveren binnen een nieuwe groep en het maken van belangrijke keuzes voor de toekomst is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Onzekerheid is bij veel jongeren een probleem. Onzekerheid over bijvoorbeeld je uiterlijk of wie jij bent in het algemeen, het ervaren van prestatiedruk of het gevoel hebben niet goed genoeg te zijn kunnen je enorm belemmeren in je dagelijks leven.

Misschien heb je een (vecht)scheiding of een andere traumatische ervaring meegemaakt die je niet kan verwerken. je voelt je regelmatig depressief en hebt geen idee hoe dat komt en vooral hoe je daar weer vanaf komt, je kunt niet lekker meekomen op school of op de sportclub, je hebt eigenlijk geen idee wie je bent en wat je echt leuk vindt. Hoe fijn zou het zijn als je hierover met iemand kan praten die er alleen voor jou is, echt naar je luistert en je begrijpt? Jouw verhaal blijft binnen de 4 muren van de praktijk tenzij je wilt dat ik erover in gesprek ga met je ouders.

Herken jij jezelf in dit verhaal? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen.

Werkwijze:

Nadat je het contactformulier hebt ingevuld (dit vind je onder het kopje ‘Contact’) zal ik binnen 1 werkdag contact opnemen. Daarna volgt er een kennismakingsgesprek van ongeveer. Dit kan plaatsvinden met jou alleen, of met (één van) je ouders erbij. Hier zijn geen kosten aan verbonden. We kunnen dit gesprek eventueel telefonisch doen. Bij dit eerste gesprek kun jij al je vragen stellen en kun je zelf aanvoelen of jij je veilig genoeg voelt om bij mij je verhaal te doen.

Als je na dit eerste gesprek een goed gevoel hebt zullen we een intakegesprek afspreken. We kunnen dit gesprek met z’n tweeën doen, of met (één van) je ouders erbij. We zullen dan dieper ingaan op jouw situatie. Waar loop je tegenaan? Wat speelt er in jouw leven? Waar heb je hulp bij nodig?

We zullen dan samen afspreken hoeveel sessies er ongeveer nodig zijn om jou weer op het juiste spoor te krijgen. Ook zullen we samen afspreken of ik na het aantal afgesproken sessies contact zal hebben met je ouders of dat je dit misschien liever zelf wil doen.